2 Şubat 2013 Cumartesi

meyveli kuplarımız;))


Meyveli kup için malzemeler sayılır. Sırayla öğrenciler gelerek tatlı yapımında yardımcı olur. Bir grup, meyveleri keser. Bir grup, kremşantiyi hazırlar. Bir grup pudingi hazırlar. Tatlı için gerekli hazırlıklar bittikten sonra öğrencilerle yarım ay olarak oturulur ve "Sıra olmak neden önemlidir? Hayatta yapılan diğer sıralamalar nelerdir? Neden beklememiz gerekir? Yaptığımız tatlı ya da yemeklerde malzemeleri hangi sıraya göre yerleştiririz? Malzemeleri yerleştirirken neden bekleriz?" ...vb sorularla çocuklarla beyin fırtınası yapıldı. Ardından "Sıralamaya, zamana uysak ne olur? Uymasak ne olur?" hedef cümlenin ardından iki kapta hazırlanan kremşanti ve puding masaya alınır. İlk bardağa önce kremşanti ardından sıcak puding dökülür. Diğer bardağa da önce kremşanti dökülür ve puding soğuduktan sonra üstüne dökülür. 30dk beklenir. Ardından iki bardak da incelenir. Pudingin soğumasını beklenmeden acele edilen meyveli kup tatlısının görünüş olarak ve lezzet açısından kötü olduğu, ama zamanını ve sırası iyi ayarlanan ikinci tatlının istenilen görünüş ve tatta olduğu karşılaştırılır. Zamanın ve sıranın yaşamın her kesiminde olduğu ve önemli olduğuna dair dikkat çekilir ve ardından afiyetle hazırlanan tatlılar yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder